Door de warmte van je handen smelt de bijenwas een beetje en kun je de doek vormen en bijvoorbeeld om een schaal of fles heen doen. Druk de randen rustig en stevig aan zodat hij goed blijft plakken. Zorg er wel voor dat de overhangende rand groot genoeg is, zodat de doek ook de mogelijkheid krijgt om goed te plakken. Is de doek te klein voor die speciale schaal, dan gaat het plakken niet lukken helaas. Neem dan een doek van een maatje groter, zodat het wel goed afgedekt kan gaan worden.
Je kunt er borden, schalen en blikjes mee afdekken, maar je kunt er ook groente en fruit in wikkelen. Bijvoorbeeld van een halve komkommer dek je het uiteinde af met een klein stukje bijenwasdoek. Of je verpakt de ijsbergsla er in, zodat de randjes minder snel bruin worden. Of een ui, paprika, citroen, courgette of … kaas is er ook uitermate geschikt voor. De doek is antibacterieel en hij ademt. Dit is het grote voordeel ten opzichte van plastic, want in plastic blijft het zweet van de kaas binnen het folie zitten, waardoor de kaas eerder gaat schimmelen.